Na een eerste event voor de buurtbewoners eind september, ontvingen we enkele weken later ondernemers, durvers en doeners uit de regio Groot-Kortrijk, in Ontmoetingscentrum Marke. We vertelden met hart en ziel over Confluence en lichtten de vele mogelijkheden van het nieuwe project toe. Gasten konden kennismaken met Confluence en de mensen die het project al […]

Na een eerste event voor de buurtbewoners eind september, ontvingen we enkele weken later ondernemers, durvers en doeners uit de regio Groot-Kortrijk, in Ontmoetingscentrum Marke. We vertelden met hart en ziel over Confluence en lichtten de vele mogelijkheden van het nieuwe project toe.

Gasten konden kennismaken met Confluence en de mensen die het project al van het prille begin mee opstartten. Die kennismaking bleef trouwens niet eenzijdig: nadien maakten we ook tijd vrij voor persoonlijke gesprekken met de geïnteresseerden. Dankzij verschillende 3D-beelden die de zaal sierden, konden we de gasten eenvoudig meenemen in de toekomst en Confluence een gezicht geven.

Wie de projectomvang met eigen ogen wilde aanschouwen, kon mee aansluiten op de wandeling richting onze projectsite op minder dan 10 minuutjes van OC Marke. Daarvoor volgden we het mooie Decauvillepad, dat voor de gelegenheid werd aangekleed met begeleidende bordjes die bezoekers warm maken voor de buurt, zoals “Hou je van ’t stad maar even goed van de natuur?” en “Hier voortaan even wandelen voor of na het werk? Bij Confluence kan het!”.

Op de site aangekomen lichtten we toe waar de woningen, het polyvalente perimetergebouw, het kinderdagverblijf en andere voorzieningen zullen komen. Ook konden we een blik werpen op het historisch erfgoed De Prinse, dat in ere hersteld zal worden.

Na het bezoek konden gasten opwarmen met een heerlijke maaltijd van ‘Greet Kookt’, een traiteur uit Beveren-Leie die liefdevolle topgerechten op tafel tovert. Vertrekken deden gasten ook niet met lege handen: we voorzagen voor iedere bezoeker een bloempotje met zaadjes voor een vergeet-me-nietje en daarop de boodschap “er bloeit iets tussen ons”.

Hopelijk hebben we hiermee zowel letterlijk als figuurlijk de eerste zaadjes geplant voor enkele dynamische samenwerkingen.

17 mei 2022

CONFLUENCE VERANKERT WAARDEVOL ERFGOED

3 februari 2022

WONEN EN ONDERNEMEN IN EEN MULTIFUNCTIONEEL PROJECT

5 november 2021

OOK ONDERNEMERS KWAMEN KENNISMAKEN MET CONFLUENCE